Welkom bij het Chilly-thema

Zee summo mazim ex, ea errem eleifend definitionem vim. Ut neg hinc dolor possim mei ludus efficiendi ei sea summo mazim ex.

Waarom beton storten?

Waarom beton storten?

Beton storten is een bijzonder belangrijk onderdeel bij zowel nieuwbouw- als verbouwwerkzaamheden en ook renovatie.  Beton storten vergt specifieke kennis. Zo moet je alles weten over zaken als droogtijd en gewicht. Beton geldt als een solide basis als je bijvoorbeeld een oude vloer wilt renoveren, al is beton storten vaker iets dat buiten plaatsvindt onder meer en vooral voor het leggen van funderingen.

Cement met toeslagmaterialen
Laat je beton storten dan betaal je een prijs per vierkante meter. De prijs per vierkante meter heeft onder andere te maken met het beton zelf. Zoals bekend bestaat beton uit cement met toeslagmaterialen zoals bijvoorbeeld grind. Binnen het aanbod van beton kun je weer kiezen voor sneldrogend beton, extra sneldrogend beton of voor standaard beton. Ook het vervoer van beton – haal je het zelf of laat je het brengen- speelt een rol in de totstandkoming van de prijs die je per vierkante meter betaalt.

De 1-2-3 regel is van toepassing
Ben je van plan om zelf een fundering te gaan leggen, bereken dan eerst die fundering. Je graaft uiteraard eerst een stuk uit en vervolgens maak je iets dat je zou kunnen omschrijven als bekisting voor de fundering. Voor de bewapening gebruik je draadstaalmatten, die met een haakse slijper geproduceerd worden. Het proces dat moet leiden tot beton storten gaat verder met het aanmaken van betonspecie voor de fundering. Pas dan de zogenaamde 1-2-3 regel toe; deze regel gaat uit van het principe een zak cement, twee zakken zand en drie zakken grind. Vermeng eerst op droge wijze zand en grind om er vervolgens wat cement aan toe te voegen.  Op de verpakking staat vermeldt hoeveel water je vervolgens toevoegt. Zorg er altijd voor dat de betonspecie niet erg nat is, dan namelijk neemt de kracht van beton af. Zorg dat het geheel klontvrij is tijdens het mengen.

Schuur af met een schuurbord
Klaar? Dan kun je beton storten in de eerder gemaakte fundering. Stort eerst een derde deel in de fundering om daarna de bewapening aan te brengen. Na het toevoegen van dwarslatten op de bekisting – zo blijft alles op z’n plaats-  vervolg je het beton storten. Raakt de fundering vol, prik er dan met een latje doorheen om de lucht uit de gestorte betonspecie te halen. In andere gevallen wordt ook wel met een hamer tegen de bekisting geslagen. Vergewis je ervan dat je de hoeken niet vergeet en schuur het beton tenslotte af met een schuurbord.

Specialistisch werk
In beginsel zou je ervoor kunnen kiezen om de werkzaamheden die beton storten heten zelf te verrichten. Dit is goedkoper, maar vergeet echter niet dat het specialistisch werk is en dat er verschil bestaat tussen binnen of buiten beton storten. Wil je toch proberen om zelf beton te storten zorg dan in elk geval wel dat je over de juiste materialen beschikt en lees je vooraf goed in. Nog iets, beton storten vergt best het een en ander van je lichaam. Ben je fysiek niet in orde, probeer dan niet zelf om beton te storten.

admin

Reacties zijn gesloten.