Welkom bij het Chilly-thema

Zee summo mazim ex, ea errem eleifend definitionem vim. Ut neg hinc dolor possim mei ludus efficiendi ei sea summo mazim ex.

Wat voor kleding draag je op je werk?

Wat voor kleding draag je op je werk?

Sta jij soms ook voor je kledingkast en heb je geen idee wat je aan gaat trekken naar je werk? Je bent niet de enige.

Soms is het simpel

In sommige beroepen is het simpel. Als stewardess hoef je nooit na te denken wat je aan gaat trekken, en ook de meeste verpleegkundigen en veel winkelpersoneel hebben het wat dat betreft lekker makkelijk. Een beroep waarin je een uniform moet dragen kan nadelen hebben, maar heeft zeker ook heel wat voordelen. Nooit meer twijfelen of iets wel of niet geschikt is om te dragen: ideaal.

Wat kan wel? En wat niet?

Welke kleding je aan kunt naar je werk verschilt enorm per beroep. Ieder jaar is er in de zomer wel een discussie over mannen die in korte broek naar hun werk komen. Kan dat nu wel, of echt absoluut niet? Over het algemeen is de mening dat het in tal van beroepen niet gewenst is om als man met blote benen rond te lopen. Heb je een representatieve functie bijvoorbeeld, met veel contacten met klanten, dan is het in veel beroepen een echte no go. Maar ook dat ligt erg aan de branche waarin je werkt: in het bankwezen is een korte broek niet geaccepteerd, maar werk je in het toerisme of als koerier is een korte broek vaak al een veel minder groot probleem.

In grote lijnen geldt dat je vooral je gezonde verstand en een kritische blik moet gebruiken als je bepaalt welke kleding wel of vooral niet kan voor jouw beroep. Kijk goed hoe collega’s het aanpakken, of maak je vragen gewoon bespreekbaar, dan weet je zeker dat je goed zit.

Passend

Bij het uitzoeken van kleding voor je werk is het belangrijk dat deze past bij jouw beroep. Een verkoopster in een kledingzaak draagt bijvoorbeeld bij voorkeur kleding die ook in de winkel wordt verkocht. Zo is ze niet alleen een wandelende etalagepop die klanten misschien op ideeën brengt als het gaat om de kleding die zij willen kopen, ze zorgt er ook voor dat ze de juiste stijl en sfeer voor de winkel uitstraalt.

Doe je fysiek werk dan is het ook belangrijk om je kleding hierop aan te passen. Een dun T-shirt of keurige blouse zijn niet handig als je heel de dag loopt te sjouwen. Kies in dat geval voor goede, stevige werkkleding van merken als Carhartt of Snickers. Dit is er in alle maten, soorten en kleuren zodat je de juiste kleding kunt kiezen, zowel naar je smaak als naar je functie. Zowel Carhartt als Snickers heeft stoere, maar ook wat nettere items in het assortiment, maar net wat beter bij jou en je functie past.

admin

Reacties zijn gesloten.