Welkom bij het Chilly-thema

Zee summo mazim ex, ea errem eleifend definitionem vim. Ut neg hinc dolor possim mei ludus efficiendi ei sea summo mazim ex.

Zo maak jij je huis gezelliger!

Zo maak jij je huis gezelliger!

Gezellig, het is een lastig te definiëren woord. Het staat zelfs internationaal bekend als onvertaalbaar – maar het gevoel en de betekenis erachter begrijpen we hier gelukkig allemaal. Het is niet altijd even makkelijk om sfeer te creëren in een ruimte. Dit groeit natuurlijk vanzelf in de loop der jaren maar juist als je net verhuisd bent of verbouwd hebt wil je je zo snel mogelijk thuis voelen. Maar hoe creëer je dat gevoel van gezelligheid in huis? Lees hier de beste tips!

Openheid en licht

Eigenlijk zijn openheid en licht misschien wel de belangrijkste factoren als het op sfeer aankomt in een huis. En daarmee willen we niet zeggen dat een klein niet knus kan zijn – in tegendeel! Waar het vooral om gaat is hoe je de ruimte die je hebt, gebruikt. Als je door een groot raam veel licht vangt wil je dat niet blokkeren met een grote kast, maar laat je dat stuk juist goed open zodat de hele kamer licht krijgt. Omring dat raam met planten en zorg voor een leuk gordijn, zodat de schaduwen ook mooiere vormen aannemen. Openheid creëer je niet alleen met ruimte, maar ook met bijvoorbeeld kleur. Een donkere vloer laat een kamer al snel kleiner en krapper ogen. Dus ga eens op zoek naar nieuwe mogelijkheden daarin, en je zal versteld staan van wat het met het geheel van de kamer kan doen. Quick step laminaat kun je makkelijk online kopen, dus browse rustig door het aanbod aan kleuren en soorten tot je de ideale vloer vindt!

Decoratie

Als je je meubels goed om je mooiste licht heen hebt gearrangeerd en je vloer en kleurpaletten de boel perfect sieren, is het tijd voor de details: decoraties. Als je houdt van minimalisme of juist statement pieces heb je daar niet veel van nodig. Met een hele aanwezige bank of stoel met een wilde kleur of druk patroontje is de sfeer al zo gezet dat decoraties de boel alleen maar drukker maken. Mis je toch nog iets? Dan zijn planten de ideale versiering! Ben je niet zo van de statement pieces maar jouw huis toch echt wat meer flair nodig? Bedenk goed van tevoren wat voor sfeer je wilt: scandinavisch, modern, bohemian, enzovoort. Maak een inspiratiebord met mooie foto’s. Een kleurenpalet bedenken kan ook enorm helpen om er echt een geheel van te maken. De kleur van je gordijnen terug laten komen in een kaars of foto aan de muur, zo wordt jouw huis een oase van gezelligheid!

admin

Reacties zijn gesloten.