Welkom bij het Chilly-thema

Zee summo mazim ex, ea errem eleifend definitionem vim. Ut neg hinc dolor possim mei ludus efficiendi ei sea summo mazim ex.

Verschillende soorten vochtproblemen

Verschillende soorten vochtproblemen

Het ontstaan van vocht in je huis kan verschillende oorzaken hebben. Vaak dus ook een andere aanpak voor het oplossen van het vochtprobleem. Het is belangrijk om een eerst een goede diagnose te laten uitvoeren alvorens er iets gedaan wordt om het probleem te verhelpen. In dit artikel bespreken we de meest voorkomende vochtproblemen. 

Optrekkend vocht

Bevindt zich momenteel vocht ter hoogte van de grond? Dit wordt dan optrekkend vocht genoemd. Dit ontstaat vaak doordat men te maken heeft met een oudere fundering. Deze absorbeert het vocht in plaats van het voorzien is van een zogenaamde vochtkering. Dit kan worden verholpen door de muren te injecteren of de muren te onderkappen. De muren injecteren is vrij eenvoudig door een aantal gaten te boren en dit op te vullen met vochtwerende gel. Bij het onderkappen van de muren moet een nieuwe vochtkering worden geplaatst. Dit is een veel drastischere maatregelen het injecteren van de muren. 

Doorslaand vocht

Wanneer duidelijke vochtplekken aanwezig zijn op de buitenmuren of je binnenmuren dan is er sprake van doorslaand vocht. Dit komt voornamelijk voor bij oudere gebouwen waar de gevelbekleding verouderd is. Dit kan vervolgens worden opgelost door het impegneren van de muren of het vervangen van de gevelbekleding. 

Condensatievocht & bouwvocht 

Vochtproblemen kunnen ook ontstaan door fouten in de bouwconstructie. Denk hierbij aan condensatievocht en bouwvocht. Denk hierbij aan te weinig ventilatie of schade. Condensatievocht komt voornamelijk voor in de keuken of badkamer. Dit komt door een grote hoeveelheid waterdamp die vrijkomt bij het koken of het baden. De bouwconstructie moet zo worden aangepast dat het vocht op een correcte manier afgevoerd gaat worden. Naast condensatievocht kan ook bouwvocht ontstaan na het bouwen van een huis. Het volledig uitdrogen van een huis kan namelijk wel een jaar duren. Wanneer je hier geen rekening met houdt, kan er schimmel ontstaan in vochtige ruimtes. 

Vocht door lekkages 

Wanneer een van bovenstaande problemen niet de verklaring is voor je vochtprobleem dan heb je waarschijnlijk vocht door een lekkages. Deze moet vervolgens worden gedetecteerd en worden verholpen. Dit is niet altijd even makkelijk dus moet door een specialist het vochtprobleem worden opgelost. 

admin

Reacties zijn gesloten.