Welkom bij het Chilly-thema

Zee summo mazim ex, ea errem eleifend definitionem vim. Ut neg hinc dolor possim mei ludus efficiendi ei sea summo mazim ex.

Schade door muizen voorkomen: dit is hoe!

Schade door muizen voorkomen: dit is hoe!

Muizen zie je liever gaan dan komen. Ze vervuilen niet alleen kamers met hun uitwerpselen, maar ze knagen ook nog eens aan alles wat ze tegenkomen om hun tandjes op lengte te houden. Hoe voorkom je dat dit ongedierte überhaupt in je woning terechtkomt? Met deze tips helpen wij je een heel eind op streek!

Maak voedsel voor muizen onbereikbaar

Muizen zoeken altijd naar voedsel, dus je doet er goed aan om hen daarin zo veel mogelijk te belemmeren. Dat doe je door voedsel te bewaren in blikken of dozen die goed afsluitbaar zijn. Haal het voedsel desnoods uit de plastic verpakkingen (want die kunnen makkelijk worden doorgeknaagd) en sticker de blikken of dozen met een houdbaarheidsdatum. Doe dit ook voor dierenvoer, want muizen lusten ook katten- en hondenbrokken!

Laat geen afval slingeren

Pizzadozen met schimmel op de vloer. Resten van een broodje kebab met saus op je bureau. Open koekjesverpakkingen en kruimels op het tapijt in de woonkamer. Natúúrlijk kun je na verloop van tijd muizen verwachten als je zo leeft. De boodschap moge duidelijk zijn: afval laat je niet slingeren. Je bergt het op in goed afsluitbare afvalemmers of containers en je laat het geregeld afvoeren. 

Dicht zoveel mogelijk naden en kieren in je woning

Een spleet in een buitenmuur? Dichtmaken. Een gat in een vloer of dak? Ook dichtmaken. Hoe klein de opening ook is. Muizen hebben namelijk flexibele lijfjes en dat betekent dat ze zich bijna als slangetjes door zelfs de kleinste kieren kunnen wringen. Onderschat dit niet, want in de winter is het altijd raak: de muizen zoeken dan naar warmte en voedsel en dringen dan het dichtstbijzijnde pand binnen. 

Hoe voorkom je muizen in je tuin?

Ja, ook daar kunnen ze voorkomen. En dan zijn een extra paar muizenstapjes naar je woning zo gezet. Niet voor niets hebben we dan ook wat handige tips om muizen in je tuin te voorkomen:

  1. Repareer hekken of schuttingen op tijd.
  2. Strooi geen oud brood of nootjes in de tuin voor de vogels, anders lok je muizen.
  3. Ruim tuinafval zo snel mogelijk op. Zo kunnen de muizen zich er niet in verstoppen.

Toch last van muizen? Regel dan meteen een expert

Je kunt een kiertje missen. Of de muizen hebben het kattenluik gevonden waardoor ze één voor één naar binnen konden druppelen. Als je dus toch last hebt van muizen, dan kun je maar beter Beestjeskwijt.nl surfen. Hier vind je meteen een ervaren muizenbestrijder die niet bang is voor supersnel trippelende beestjes. Ingrijpen = exit muizen, einde knaagschade!

admin

Reacties zijn gesloten.