Welkom bij het Chilly-thema

Zee summo mazim ex, ea errem eleifend definitionem vim. Ut neg hinc dolor possim mei ludus efficiendi ei sea summo mazim ex.

Ga je klussen? Denk aan je gehoor!

Ga je klussen? Denk aan je gehoor!

Als je gaat klussen is het verstandig om gehoorbescherming te dragen. Je oren kunnen zonder problemen worden blootgesteld aan geluiden van zo’n 80 decibel. Decibel is de maat die aangeeft hoe hard een geluid is. Een stofzuiger produceert geluid van ongeveer 70 decibel. Ga je zagen, dan produceer je al snel geluiden van 100 decibel. Zodra je over de 80 decibel gaat, ben je voorbij de risicogrens. Ook met het gebruik van een schuurmachine ga je over die risicogrens heen. Het is dus verstandig om persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM) te dragen als je klust. Mocht je dat niet doen, dan loop je risico op gehoorschade. Als je dat eenmaal hebt, kom je er niet meer vanaf. Goede voorzorgsmaatregelen zijn dus onontbeerlijk.

Hoe kom ik aan de juiste gehoorbescherming?

Bij een audicien krijg je advies over de geschikte gehoorbescherming in jouw situatie. Bij deze specialist van audiologische apparatuur kun je terecht voor een hoortest. Hij kan meten of er al dan niet sprake is van een gehoorbeschadiging. Mocht dit het geval zijn, dan kan hij je een hoorapparaat aanmeten. Maar hopelijk ga je preventief te werk en zoek je de juiste bescherming tijdens het klussen. Er bestaan verschillende soorten gehoorbescherming. Zo heb je oordopjes speciaal voor het zwemmen, otoplastieken voor tijdens het klussen, oordopjes voor in het vliegtuig of echte oorkappen voor als je maar kort aan herrie wordt blootgesteld. Laat je bij een audicien informeren over de mogelijkheden. Vraag ook naar de voor- en nadelen van de diverse keuzes. Zo kun je goedkope schuimdoppen kopen. Nadeel daarvan is echter dat ze vaak niet goed in de gehoorgang worden ingebracht, waardoor er toch nog gehoorschade kan optreden.

Wat zijn de gevolgen van gehoorschade?

Gehoorschade levert problemen voor je gezondheid op. Slechthorendheid, oorsuizingen en overgevoeligheid voor geluiden kunnen allemaal veroorzaakt worden omdat je je oren aan te harde geluiden hebt blootgesteld. Wist je dat in je oren ook je evenwichtsorgaan zit? Genoeg reden dus om alert te zijn op de juiste type bescherming voor je oren tijdens het klussen.

Bron: https://www.vanboxtelhoorwinkels.nl/

admin

Reacties zijn gesloten.