Welkom bij het Chilly-thema

Zee summo mazim ex, ea errem eleifend definitionem vim. Ut neg hinc dolor possim mei ludus efficiendi ei sea summo mazim ex.

Gordijnen: een passende vorm van raamdecoratie voor elke kamer in huis

Gordijnen: een passende vorm van raamdecoratie voor elke kamer in huis

Raamdecoratie is er in vele vormen en stijlen, maar gordijnen zijn mogelijk de soort die het langste wordt toegepast. Vandaag de dag zijn er verscheidene soorten gordijnen te koop waarmee je inkijk, licht en zon tegenhoudt, waarmee je je privacy bevordert en waarmee je je ruimtes verduistert.  Daarnaast zijn ze zowel stijlvol als modern en in elke kamer en in elke stijl in te passen. Wil je meer weten over de veelzijdigheid van gordijnen? Lees dan verder en vind inspiratie over de kamers waarin deze het beste toe te passen zijn.

Traditionele gordijnen

Het zijn de traditionele hanggordijnen die al vele eeuwen geleden te vinden waren in kastelen en paleizen en die ook hun intrede maakten in woonhuizen en andere gebouwen. Deze hanggordijnen bestaan uit een stuk stof die via een rails of een stok boven het raam worden opgehangen en die je opent en sluit door ze naar de zijkanten te schuiven. Deze optie is niet alleen bijzonder functioneel, maar hanggordijnen zijn ook nog eens erg stijlvol.

Je kunt hanggordijnen krijgen in een verscheidenheid aan uitvoeringen en kiezen voor een lichte dunne stof of juist een dikke en volledig verduisterende stof. De slaapkamer krijgt er een romantische sfeer van, de woonkamer ziet er direct een stuk luxer uit en zelfs in de badkamer kun je traditionele gordijnen gebruiken voor een landelijk ontwerp. Kies je voor hanggordijnen in een vochtige ruimte, dan moeten deze wel van een vochtafstotend materiaal zijn gemaakt. Daarnaast zijn ze ook niet altijd de eerste keuze in de moderne-, minimalistische- en industriële interieurs.

Rolgordijnen

Een andere optie die je hebt is om rolgordijnen aan te schaffen. Dit type gordijn past in elk interieur en is bijzonder praktisch. Heb je een moderne woning, dan zijn minimalistische donkergrijze rolgordijnen een uitstekende keuze. In traditionele woningen kun je overwegen een rolgordijn met een bepaald patroon te nemen die bij je inrichting past. Er zijn ook schitterende retro gordijnen te krijgen waarmee je een soortgelijk interieur nieuw leven in blaast.

Rolgordijnen zijn gemakkelijk te monteren en te krijgen in een verscheidenheid aan kleuren. Je kunt zelfs je eigen stof uitkiezen en hier rolgordijnen van maken. Voor de slaapkamer zijn er rolgordijnen met een verduisterende stof, voor de badkamer en keuken zijn er gordijnen met een vochtwerende stof en voor de woonkamer kun je doorschijnende gordijnen nemen die het licht wel doorlaten, maar inkijk tegen gaan.

Vouwgordijnen

Je kunt vouwgordijnen vergelijken met rolgordijnen. Als ze zijn uitgevouwen, dan hebben ze een soortgelijk uiterlijk, maar het mechanisme waarmee ze worden opgetrokken is anders. Als je de vouwgordijnen opent worden ze namelijk – zoals de naam al suggereert – niet opgerold, maar opgevouwen. Dat geeft ze automatisch een minder modern uiterlijk. Vouwgordijnen zijn gordijnen die dan ook meestal in de traditionelere interieurs aantreft.

Een vouwgordijn met een vochtwerende stof is ook erg passend in de badkamer. Dit gordijn geeft je badkamer een luxe en weelderig uiterlijk. Inkijk heb je niet meer, maar als je voor een lichtdoorlatende stof kiest, dan wordt het binnen niet te donker. Een rolgordijn past ook erg goed in de slaapkamer en met een verduisterende stof zodat je niet wakker gemaakt wordt door de opkomende zon. Vouwgordijnen zijn gordijnen met een bijzonder warme uitstraling.

Plisségordijnen

Een laatste optie die je hebt als je gordijnen uit gaat kiezen is het plisségordijn. Dit type gordijn is ook ideaal in elke inrichting. Het bestaat uit stof die als een honingraat is opgevouwen. Aan de zijkant zie je duidelijk afzonderlijke kamers en daardoor heeft dit type gordijnen een isolatiewaarde. Het bijzondere aan plisségordijnen is dat je ze van boven en van beneden bedient. Je kunt ze helemaal uitvouwen en je volledige raam bedekken en dan de bovenkant naar beneden schuiven voor lichtinval en privacy tegelijkertijd. Staat de zon laag, dan stel je ze zo in dat de strook gordijn de zonnestralen exact tegenhoudt.

Plisségordijnen zijn ook in een grote hoeveelheid kleuren te krijgen. Er is een lichtdoorlatende versie en je kunt de gordijnen laten uitrusten met een verduisterende- of een semi-verduisterende stof. Voor de vochtige ruimtes kies je voor een vochtafstotend materiaal. Dit type gordijnen, samen met de rolgordijnen, is toepasbaar in de meest verschillende situaties. En omdat ze ook licht zijn kun je er grote raampartijen mee verduisteren.

Andere soorten gordijnen

Behalve de gordijnen die we hier genoemd hebben, zijn er nog een aantal andere opties. Denk dan bijvoorbeeld aan vitrage, waarmee je een romantisch uiterlijk creëert. Het voordeel van vitrage is dat je overdag niet naar binnen kunt kijken, maar wel naar buiten. Vitrage in combinatie met een paar mooie zware traditionele gordijnen geeft je een complete oplossing voor je ramen, voor dag en nacht en winter en zomer.

Een andere optie die je hebt zijn duo rolgordijnen. Dit is een jaloezie en een rolgordijn in één. De lamellen worden gemaakt van stof en niet van hout, PVC of aluminium. Er zijn twee lagen en die schuiven over elkaar heen voor een optimale lichtregulering. Uiteraard zijn ze ook nog eens bijzonder stijlvol. Er zijn ook gordijnen speciaal voor dakramen.

Koop je gordijnen bij een webwinkel

Of je nu rolgordijnen, plisségordijnen, hanggordijnen of vouwgordijnen wilt kopen, je vindt ze allemaal ongetwijfeld bij een kwalitatieve webwinkel. De prijzen online zijn veel lager, omdat je een groot gedeelte van het proces (meten, uitkiezen, bestellen, ophangen) zelf doet. Ze hebben daardoor minder personeel nodig. Tegelijkertijd werkt een webwinkel vaak met één showroom en een grote opslagplaats, waardoor de kosten voor huur lager zijn. Daardoor koop je je producten voor soms wel 70 procent minder dan in een fysieke winkel.

Het klinkt misschien wat risicovol om je raamdecoratie bij een webwinkel te kopen, maar dat is al lang niet meer zo. Kies voor een webwinkel met een keurmerk, lees de retourvoorwaarden goed door en bekijk of je je comfortabel voelt met de montagemethode. Eventueel lees je recensies door van klanten die je voorgingen en die al bij de webwinkel besteld hebben. Op die manier kan je weinig gebeuren en profiteer je toch van alle voordelen van online winkelen.

admin

Reacties zijn gesloten.