Welkom bij het Chilly-thema

Zee summo mazim ex, ea errem eleifend definitionem vim. Ut neg hinc dolor possim mei ludus efficiendi ei sea summo mazim ex.

Het uitdagende beroep als architect

Het uitdagende beroep als architect

Wie architect wil worden, is er vaak ook echt van verzekerd dat het een beroep voor hem of haar is. Het is namelijk geen vak dat je zomaar even gaat studeren, want de studie is dan ook zeer pittig. Er zijn veel opleidingen waar je veel kanten mee op kunt en studenten dan ook voor veel van deze studies kiezen, omdat ze eigenlijk niet precies weten wat ze willen, is de studie voor bouwkunde daar vaak niet een van. Je kunt er wel diverse kanten mee op, maar voordat je eraan begint is het belangrijk om te weten wat je wilt.

Veel vraag naar architecten, nu en in de toekomst

Waar de bouw na de financiĆ«le crisis een tijd lang veel stil kwam te liggen, ziet het er op dit moment heel anders uit. Zo is er ontzettend veel vraag naar architecten in de bouw, zelfs tijdens de huidige crisis. Hoewel we in een onzekere tijd zitten, lijkt het er niet op dat er snel minder gebouwd zal worden. Er is namelijk een enorm tekort aan woningen in Nederland. 

Er zijn natuurlijk wel bepaalde negatieve ontwikkelingen, zoals die van de PFAS wet die het moeilijker maakt om nog meer bij te bouwen. Maar dit zorgt er juist voor dat er niet op de korte termijn genoeg kan worden gebouwd, wat ervoor zorgt de vraag naar de bouw van nieuwe woningen op de lange termijn zal blijven. De verwachting is daarom dan ook dat zelfs met de huidige enorme vraag en ook de groei van de bevolking, er in de toekomst nog veel meer vraag zal zijn naar woningen en dus de bouw. 

Ontwikkelingen op het soort bouw

Een van de belangrijkste ontwikkelingen voor het bouwen is de veranderende rol van het soort bouw. Woningen moeten steeds duurzamer worden, minder energie verbruiken en op een andere manier worden gebouwd. Hiervoor moeten architecten ook op een andere manier worden geschoold en het zorgt tegelijkertijd ook weer voor meer vraag in de bouw en naar mensen met kennis.

Duurzaamheid kan op de ene manier door te kiezen voor architecten bouwers die kiezen voor duurzame materialen, maar ook door nieuwe manieren van energie om de woning te verwarmen en om energie binnen te houden, zodat er minder energie nodig is. 

Het bouwen van een woning is niet alleen een kwestie van muren te bouwen, een dak erop, draagkrachten te berekenen etc. Maar een architect moet rekening houden met veel en veel meer zaken in de woning. Denk bijvoorbeeld aan de elektriciteitsverbindingen, het leidingwerk en nog veel meer wat er bij de woning komt kijken.

admin

Reacties zijn gesloten.