Welkom bij het Chilly-thema

Zee summo mazim ex, ea errem eleifend definitionem vim. Ut neg hinc dolor possim mei ludus efficiendi ei sea summo mazim ex.

Je huis koel houden op zeer warme dagen? Lees dit artikel

Je huis koel houden op zeer warme dagen? Lees dit artikel

Het is de tijd waar wij als Nederlanders vaak allemaal op wachten: zomer! Toch is het ontzettend vervelend als de warmte eenmaal in huis blijft hangen. Het is dan van belang om jouw huis koud te houden op zulke warme dagen. Kies je voor een eenvoudige oplossing zoals een airconditioning? Lees hier dan alles wat je nodig hebt bij je airco in huis. Daarentegen zijn er ook enkele simpele oplossingen om je huis koel te houden op zeer warme dagen.

Luiken, gordijnen of een zonnescherm 

Het eerste waar je aan denkt op een warme dag is het blokkeren van de zon. Op een zonnige dag is het dus belangrijk om de zon buiten te houden! Als het zonnetje naar binnen schijnt zal het al snel 5 tot 10 graden warmer aanvoelen. Kies er dus voor om een zonnescherm aan te schaffen of zorg dat jij jouw gordijnen of luiken dicht houdt overdag. Zo blijft de zon buiten en houd je het huis zoveel mogelijk koel.

Stem jouw ramen op elkaar af

Voor veel mensen zijn ramen gewoon een middel om even wat frisse lucht binnen te laten. Toch kunnen jouw ramen ook dienen als ventilatiesysteem. Zorg ervoor dat je overal de ramen en deuren open zet. Zo waait er als het ware een golf aan frisse wind door jouw huis. Daarnaast is het ook bekend dat warmte opstijgt. Heb jij een hoog raam thuis? Laat deze dan sowieso open! Hierdoor kan de warme lucht opstijgen naar buiten.

Kies voor een boom of klimop

Iedereen weet dat een boom de beste schaduw geeft. In de winter schijnt de zon er nog steeds lekker warm doorheen, maar in de zomer wordt het huis verkoelt. De beste positie om een boom te plaatsen is binnen een straal van ongeveer 15 meter vanaf jouw huis. Kijk hierbij natuurlijk ook even waar de zon op het heetste punt van de dag staat. Daarnaast is het ook verstandig om de muren van jouw huis uit de zon te houden. Klimop rondom jouw huis plaatsen is hiervoor een goede oplossing. Zo houd jij jouw huis ook koud. 

Kook zoveel mogelijk buiten 

Als je binnenshuis kookt, blijft deze warmte ook binnen hangen. Een simpele oplossing is dus om buiten te koken. Zo hoef je de extra warmte niet meer af te koelen en kun je ook nog eens genieten van bijvoorbeeld een gezellige BBQ!

admin

Reacties zijn gesloten.