Welkom bij het Chilly-thema

Zee summo mazim ex, ea errem eleifend definitionem vim. Ut neg hinc dolor possim mei ludus efficiendi ei sea summo mazim ex.

Paalmutsen van beton

Paalmutsen van beton

Als je een muurtje, schoorsteen, paal of zuil wilt beschermen tegen verschillende weersinvloeden kun je paalmutsen gebruiken. Dit zijn betonnen ‘afdakjes’ voor bovenop je paal, zuil of muurtje. Paalmutsen zijn betonnen vierkanten plaatjes die als een dakje aflopen, ze worden ook wel betonpetten, penantafdekkers, schoorsteenplaten, betonhoedjes of afdekplaten genoemd. Ze hebben niet alleen een belangrijke functie maar ze zorgen ook voor een klassieke of moderne uitstraling. Je kunt de paalmutsen in verschillende kleuren en maten krijgen. Zo heeft Betongoed een ruim assortiment aan paalmutsen.

Bestellen bij Betongoed

Op de website van Betongoed kun je de paalmutsen makkelijk bestellen. Als je ze voor 12 uur besteld heb je ze vaak al de volgende dag in huis. Ze hebben een ruim assortiment verschillende paalmutsen. Zo hebben ze de kleuren grijs, antraciet en zwart gecoat. Met speciale betonverf zou je de paalmutsen ook nog een ander kleurtje kunnen geven. De grootte van de paalmuts bepaal je door naar de grootte van de paal te kijken. Een paalmuts van 70×70 centimeter is bijvoorbeeld goed voor een paal van 65×65 centimeter. Het is verstandig om een verschil van vijf centimeter te hebben zodat de waterhollen in de paalmuts goed hun werk kunnen doen. Zo wordt het water op de juiste manier afgevoerd en hierdoor tast het water jouw muurtje, paal of zuil niet aan. Hierdoor wordt dus de paal niet aangetast door regen.

Paalmutsen plaatsen

Als je eenmaal de juiste paalmutsen hebt gevonden dan kun je ze eenvoudig zelf plaatsen. Zorg dat de paalmuts en de paal goed schoon zijn. Hierna maak je de bovenkant van de paal en de onderkant van de paalmuts vochtig. Dit zorgt ervoor dat het beter hecht. Zorg ervoor dat de paalmuts recht op de paal ligt. Hij steekt dus als het goed is aan alle kanten vijf centimeter uit. Dit kun je met een draad goed testen. Breng met een spatel het cement of de betonlijm aan op de onderkant van de paalmuts. Plaats de paalmuts weer recht op de paal en maak alle restjes cement of betonlijm schoon. Als het daarna droog is, wat meestal ongeveer 24 uur duurt, kan je de naden afkitten.

admin

Reacties zijn gesloten.