Welkom bij het Chilly-thema

Zee summo mazim ex, ea errem eleifend definitionem vim. Ut neg hinc dolor possim mei ludus efficiendi ei sea summo mazim ex.

Beste woonverzekering voor klussers

Beste woonverzekering voor klussers

Als je gaat klussen kan het zijn dat er onverhoopt dingen in en aan de woning beschadigen. Dit kan ook gebeuren als je een klusser inhuurt. Indien een klus van te voren goed wordt gepland en eventuele kwetsbare objecten in de woning worden weggehaald kan dat een hoop ellende besparen. Misschien ga je wel een dakkapel bouwen of de badkamer renoveren. Het kan zijn dat er iets valt waardoor de vloer beschadigd raakt of er springt een leiding bijvoorbeeld. Allemaal ongelukjes die bij een klus niet altijd zijn te overzien. Je wilt als klusser dan uiteraard weten wat wel en wat niet verzekerd is.

Verzekering: woonhuis of inboedel

In de meeste gevallen is klusschade verzekerd. Maar niet alles is altijd verzekerd. Dit hangt onder andere af van de omstandigheden en de context van het beschadigde object. Soms is het ook lastig te bewijzen of de schade daadwerkelijk door klussen is aangebracht, zoals vallen of struikelen of bijvoorbeeld door per ongeluk iets te beschadigen door iets verkeerd in elkaar te zetten. In dat laatste geval geld de vergoeding niet altijd. De inboedel dekt schade door klussen aan bijvoorbeeld gordijnen, vloeren, tv’s en meubels. Dit is alles wat in de woning staat. De woonhuisverzekering, ook wel opstalverzekering genoemd, dekt schade aan alles wat vastzit aan de woning zoals vloeren, verwarming, gasleidingen, waterleidingen, muren en plafonds. Via Totaalbesparen.com kun je een opstalverzekering vergelijken.

Wat is er wel en juist niet verzekerd?

Indien je een kast in elkaar zet en jij struikelt over een onderdeel van de kast die op de grond valt waardoor deze is beschadigd geld de verzekering wel. Indien je door een fout bij het in elkaar zetten iets beschadigd aan de kast zonder ongelukje geld de woonhuisverzekering weer niet. Als de gordijnen die je ophangt scheuren doordat je eroverheen valt zijn deze wel verzekerd. Indien je een fout maakt bij het ophangen door bijvoorbeeld bij het op maat knippen van de gordijnen uitschiet met de schaar is dit weer niet verzekerd.

Als je struikelt tijdens het verven van de muren waardoor de verf over de vloer gaat ben je hiervoor wel verzekerd. Indien je een duur schilderij ophangt en deze kapot laat vallen ben je niet verzekerd. Zo blijkt dus wel dat je bij ongelukjes zoals struikelen bij het klussen verzekerd bent maar niet als de schade door een fout wordt aangebracht of door onkunde. Ook als er een object van de muur valt die de bank beschadigd ben je verzekerd. Daarnaast is het boren door gasleidingen die lastig zijn te lokaliseren of op een niet logische plek zitten ook meestal gedekt door de verzekering. Is de gasleiding echter wel te lokaliseren op een logische plek, dan geld de verzekering weer niet. Je had dan zelf eerst kunnen controleren waar de leidingen lopen.

admin

Reacties zijn gesloten.