Welkom bij het Chilly-thema

Zee summo mazim ex, ea errem eleifend definitionem vim. Ut neg hinc dolor possim mei ludus efficiendi ei sea summo mazim ex.

Belangrijke aandachtspunten voor een bestelauto verzekeren

Belangrijke aandachtspunten voor een bestelauto verzekeren

Wil je graag een bestelauto verzekeren? Dan zal je kunnen vaststellen dat er best een aantal verschillende zaken zijn waar je de nodige aandacht aan zal willen besteden. In eerste instantie zal je natuurlijk willen kijken naar welke schadegevallen er allemaal door deze verzekering kunnen worden verzekerd. Dat is evenwel niet alles. Een ander belangrijk aandachtspunt voor veel mensen heeft dan ook betrekking tot de verzekeringspremie die in rekening wordt gebracht. Het verzekeren van een bestelwagen kan je in de praktijk evenwel eigenlijk zo duur maken als je zelf wil. Wat we daar nu precies mee bedoelen en wat nu echt de belangrijkste aandachtspunten zijn voor het verzekeren van je bestelauto kom je hieronder te weten!

            Wat is een grijs kenteken voor bestelauto’s?

Ga je, je bestelauto verzekeren? Dan bestaat de kans dat je veelvuldig de benaming “grijs kenteken” zal horen opduiken. Veel mensen vinden dat verwarrend, niet in het minst omdat ook bestelauto’s tegenwoordig gewoon over een geel kenteken beschikken. Waar komt deze benaming dan eigenlijk precies vandaan? Deze benaming is afkomstig uit het verleden. Toen was het namelijk zo dat deel 1 van het kentekenbewijs over een grijze kleur beschikte. Tot op de dag van vandaag wordt er daarom vaak gepraat over een grijs kenteken bij bestelauto’s.

Het zogenaamde grijze kenteken beschikt over een iets andere opbouw van de letters evenals de cijfers. De letters beginnen dan ook niet zelden met een B of een V. Een bestelauto verzekeren met een grijs kenteken is zowel mogelijk voor zakelijke als voor private doeleinden. Gebruik je de bestelauto enkel en alleen voor privé redenen? Dan zal je daarbij niet kunnen rekenen op fiscale voordelen. Dat geldt wel voor het moment waarop je de bestelauto zakelijk gaat inschrijven. In dat geval kunnen de kosten immers van de winst van de onderneming worden afgetrokken. Voor private inschrijvingen geldt dat niet. Er zijn wel fiscale voordelen voor mensen die mindervalide zijn. Ook deze voordelen worden echter uitsluitend onder voorwaarden toegekend. Ook hier zal je dus rekening mee willen houden.

            Hoe je bestelauto verzekeren?

Voor elk type voertuig dat moet worden verzekerd geldt dat er een keuze kan worden gemaakt uit tal van verschillende mogelijkheden. Allereerst is er natuurlijk de gewone WA-verzekering. Je bestelauto verzekeren op deze manier zorgt ervoor dat ze enkel en alleen is verzekerd voor schade ten opzichte van derden. De schade die jouw eigen bestelauto oploopt zal dan ook met andere woorden nooit worden verzekerd. Dat lijkt niet bijzonder interessant te zijn, maar toch kiezen veel mensen voor deze optie. Hoe komt dat precies? Voornamelijk omdat de kosten voor de WA-bestelautoverzekering ongelofelijk laag liggen. Het beperkte aantal dekkingen zorgt er namelijk voor dat het risico voor de verzekeraar eigenlijk vrij beperkt blijft.

Een meer uitgebreide optie is je bestelauto verzekeren door middel van een beperkt cascoverzekering. In dit geval zal je bestelauto dan ook wel degelijk zijn verzekerd tegen bepaalde vormen van eigen schade, hetzij zeer beperkt. Het gaat hierbij dan ook in de praktijk specifiek om schade veroorzaakt door een brand, door wateroverlast of door een storm. Bovendien is het eveneens zo dat de schade het gevolg kan zijn van glasbreuk of bijvoorbeeld van een aanrijding met een dier. In al deze verschillende gevallen zal je kunnen vaststellen dat de verzekeraar daarvoor zijn of haar tussenkomst zal verlenen.

De meest complete manier voor wat een bestelauto verzekeren betreft is natuurlijk het afsluiten van een allrisk verzekering. Indien je kiest voor deze optie kan je rekenen op een zeer complete dekking voor je bestelauto. Met andere woorden, je kan rekenen op alle dekkingen van de andere verzekeringen, maar dan wel aangevuld met deze voor eigen schade. Op deze manier is je bestelauto pas echt over de hele lijn verzekerd.

            Zijn er ook extra verzekeringen vereist ?

De keuze voor één van de drie standaard bestelautoverzekeringen zorgt ervoor dat je in principe nagenoeg over alle vereiste dekkingen beschikt. Dit gezegd hebbende is het zo dat je ook nog enkele aanvullende verzekeringen kan afsluiten. Wat dit betreft gaat het dan om:

  1. De rechtsbijstandsverzekering;
  2. De bestuurdersverzekering;

Deze twee verzekeringen zijn helemaal niet verplicht, maar zouden er wel voor kunnen zorgen dat er je heel wat problemen bespaard worden. Deze verzekeringen zijn in het bijzonder interessant voor mensen die veelvuldig met hun bestelauto op de weg vertoeven. Het kan hierbij niet alleen gaan om zakelijke, maar zeker ook om private bestuurders. Hoe dan ook, ben jij iemand die elk jaar opnieuw een behoorlijke hoeveelheid kilometers aflegt met zijn of haar bestelauto? Dan is het zeker interessant om op z’n minst te overwegen om ook deze aanvullende verzekeringen af te sluiten.

            Besparen op je bestelauto verzekeren? Dat is zeker mogelijk!

Last but not least, een bestelauto verzekeren gaat in de praktijk natuurlijk altijd gepaard met de nodige kosten. Gelukkig is het zo dat er ook enkele mogelijkheden bestaan om deze kosten te drukken. Niet zelden leidt dit in de praktijk tot de veronderstelling dat er moet worden ingeboet op vlak van dekkingen. Dat is echter niet juist, integendeel. Besparen op je bestelauto verzekeren is dan ook perfect mogelijk zonder dat je daarvoor wordt blootgesteld aan een aantal extra risico’s. Enkele interessante bespaartips die je zeker mee in overweging kan nemen zijn in ieder geval de volgende:

  1. Vergelijk altijd de verschillende bestelautoverzekeringen op de markt;
  2. Kies niet voor het kopen van de zwaarste bestelauto;
  3. Zorg ervoor dat je zelf over een clean schadeverleden beschikt;
  4. Sluit enkel en alleen die dekkingen af die je echt nodig hebt voor je bestelauto;
  5. Trek indien mogelijk het eigen risico iets op;

Je bestelauto verzekeren tegen de best mogelijke prijs is dus eigenlijk niet altijd voor elke partij mogelijk. Veel mensen denken dat, dat wel het geval is, maar dat is niet juist. Indien je in het verleden bijvoorbeeld reeds één of meerdere malen geconfronteerd bent geweest met een ongeval met aan jou verwijtbare schade zal dat haar sporen hebben nagelaten. De kans dat je er dan nog in zal slagen om een echt goedkope bestelautoverzekering af te sluiten is een behoorlijk stuk kleiner. Hier moet je dus absoluut even rekening mee houden.

          

admin

Reacties zijn gesloten.