Welkom bij het Chilly-thema

Zee summo mazim ex, ea errem eleifend definitionem vim. Ut neg hinc dolor possim mei ludus efficiendi ei sea summo mazim ex.

Het gebruik van een bovenloopkraan

Het gebruik van een bovenloopkraan

Werkt u vaak met zware lasten die opgehesen moeten worden en getransporteerd? Dan is een bovenloopkraan ideaal. In een werkplaats of bedrijfshal zijn er vaak zaken die verplaatst moeten worden maar een enorm gewicht hebben waardoor het haast onmogelijk wordt om dit door een mens te laten uitvoeren. Een bovenloopkraan neemt u dit werk uit handen. Het werkt als volgt. De bovenloopkraan rijdt over draagbalken die boven in de hal of werkplaats zijn aangebracht. Deze zijn voorzien van twee rails die over de hele lengte lopen. De bovenkraan verplaatst zich over deze rails. Deze noemen we ook wel de kraanbaan.

Bovenloopkraan gebruiken

Voor het werken met een bovenkraan is door de persoon die het bedient een hijsbewijs en een certificaat verplicht. Ondanks dat het makkelijk lijkt vereist het wel de nodige vaardigheden om een bovenkraan te gebruiken. Voor het behalen van het certificaat is een cursus bovenloopkraan bedienen volgen of een werkinstructie geen overbodige luxe. Zorg er ook voor dat de kraan regelmatig wordt nagekeken, onderhouden en gekeurd. Zo weet u zeker dat er, met gekwalificeerde personen en een ge├»nspecteerde bovenloopkraan, veilig wordt gewerkt. Vroeger werd een bovenloopkraan met de hand bediend met behulp van een ketting. Tegenwoordig is de bediening elektrisch waardoor het hijsen en transporteren met een bovenloopkraan een stuk eenvoudiger en sneller gaat. 

Verschillende varianten

Een bovenloopkraan is in diverse varianten verkrijgbaar. Zo kennen we de kokerligger, de profielligger en de v-ligger. Ook is er een enkelligger bovenloopkraan en een dubbelligger bovenloopkraan. Bij een enkelligger beweegt zich slechts 1 enkele ligger over de rails. De kraan is er dan onder bevestigd. Bij een dubbelligger bewegen zich 2 liggers over de rails. De kraan bevindt zich in dit geval tussen de 2 liggers in. Met de kokerligger is er ten opzichte van de profielligger bovenkraan meer mogelijk doordat het grotere overspanningen en zwaarder werk aankan. Voor nog effici├źnter werken, nauwkeuriger en sneller is een v-ligger bovenkraan heel geschikt. Deze heeft tevens een langere levensduur. De v-ligger kan geleverd worden in een enkelligger en een dubbelligger uitvoering. Wat u ook zoekt, voor iedere hijs- en verplaatsklus is er een geschikte bovenloopkraan te vinden.

admin

Reacties zijn gesloten.