Welkom bij het Chilly-thema

Zee summo mazim ex, ea errem eleifend definitionem vim. Ut neg hinc dolor possim mei ludus efficiendi ei sea summo mazim ex.

Waarom een bouwkundig onderzoek laten uitvoeren?

Waarom een bouwkundig onderzoek laten uitvoeren?

Wanneer je een bezoek brengt aan het gebouw dat je mogelijks wenst te kopen zijn er heel wat verschillende zaken waar je aandacht aan zal willen besteden. Hoe is het bijvoorbeeld gesteld met de staat van de muren? Zien de ramen en deuren er nog goed uit en zijn er mogelijks ergens zichtbare vochtplekken aanwezig of niet? Het zijn slechts enkele van de vele zaken waar je aandacht aan zal willen schenken. Voor iemand die nog geen ervaring heeft met het kopen van vastgoed is dit heel wat eenvoudiger gezegd dan gedaan. Gelukkig kan je er ook voor kiezen om een beroep te doen op een bouwkundig expert. Hij kan voor jou een bouwkundig onderzoek uitvoeren welke meteen de staat van de woning duidelijk kan maken. Meer hierover lees je op deze pagina.

Wat wordt er gecontroleerd tijdens een bouwkundig onderzoek?

Tijdens een bouwkundig onderzoek gebeurt er een grondige inspectie van het pand in kwestie. Deze inspectie wordt uitgevoerd door een persoon die over bouwkundige ervaring beschikt. Veel mensen denken dat het in de praktijk helemaal niet interessant is om een dergelijke keuring te laten uitvoeren door iemand anders omdat het louter gaat om een visuele inspectie. Een dergelijke keuring zou je dan toch ook gewoon perfect zelf kunnen uitvoeren? Dat is niet juist. Je mag niet vergeten dat een bouwkundig expert over een ervaring beschikt die jij niet hebt. Deze zorgt ervoor dat hij veel beter is geplaatst om deze controle uit te voeren. In ieder geval is het laten uitvoeren van een bouwkundige inspectie bij de aankoop van vastgoed altijd het overwegen meer dan waard.

Ook de tuin wordt doorgaans grondig bekeken 

Het is van belang om er rekening mee te houden dat er bij een bouwkundig onderzoek niet alleen maar wordt gekeken naar het pand in kwestie dat mensen willen kopen. Er wordt dan ook eveneens de nodige aandacht besteed aan de tuin die zich bij het pand in kwestie bevindt. Ook hierbij kan er namelijk sprake zijn van één of meerdere fundamentele gebreken waarvan het oplossen bepaalde significante kosten met zich mee zal brengen. Het spreekt voor zich dat je ook hier in de praktijk steevast waakzaam voor zal willen zijn. 

Hoeveel bedragen de kosten voor een bouwkundig onderzoek?

Het spreekt voor zich dat ervoor het laten uitvoeren van een bouwkundig onderzoek bepaalde kosten dienen te worden betaald. Deze kosten zijn sterk afhankelijk van het type vastgoed waarvan sprake is. We maken op dit vlak dan ook een onderscheid tussen de onderstaande opties:

  • Een appartement; 
  • Rijwoningen;
  • Hoekwoningen;
  • Twee onder één kap woningen;
  • Vrijstaande woningen;

De voordeligste kosten worden uiteraard aangerekend voor een appartement. Hierbij varieert de kost doorgaans van zo’n 300 tot 350 euro. Beschik je over een vrijstaande woning? Dan kunnen de kosten al snel oplopen tot ongeveer een 500 euro. Let wel, ook de tuin oefent hier een niet onaanzienlijke invloed op uit. Ondanks het feit dat een bouwkundig onderzoek uitvoeren dus zeker gepaard gaat met bepaalde kosten moet het gezegd dat deze kosten niet opwegen tegen de mogelijke meerprijs die je gaat betalen voor je vastgoed zonder deze keuring te laten uitvoeren. 

admin

Reacties zijn gesloten.