Welkom bij het Chilly-thema

Zee summo mazim ex, ea errem eleifend definitionem vim. Ut neg hinc dolor possim mei ludus efficiendi ei sea summo mazim ex.

Verschillende soorten metaalbewerking

Verschillende soorten metaalbewerking

Onze moderne samenleving kan niet zonder metaal, want het is verwerkt in veel alledaagse producten. Bekende metalen zijn onder andere goud en aluminium. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan de gouden ring van je oma of het bakje van aluminium waarin je heerlijk bestelde kapsalon zit. Ondanks de grote rol van metaal in onze samenleving weten veel mensen er weinig over. Hoe kan metaal bewerkt worden bijvoorbeeld? Op deze vraag wordt er in deze blog antwoord gegeven! 

Lasersnijden van metaal

De eerst techniek waarmee metaal bewerkt kan worden, is lasersnijden. Deze snijtechniek is het meest bekend en wordt ook het meeste gebruikt. Bij het gebruik van deze techniek wordt een stuk metaal op maat en in de juiste vorm gesneden door middel van een laserstraal. Er zitten verschillende voordelen aan deze manier van metaalbewerking. Het belangrijkste voordeel van lasersnijden is dat het erg exact is. Zo zorg je ervoor dat jouw metalen product aan je wensen voldoet! 

Plasmasnijden 

Plasmasnijden is een techniek waarbij een plasmasnijmachine en ge├»oniseerd gas wordt gebruikt. Deze machine maakt op haar beurt gebruik van plasma, want er wordt een elektrische boog opgewekt. Er zijn twee technieken van plasmasnijden. Dit zijn graveren en hoeksnijden. Plasmasnijden is geschikt voor RVS, staal en aluminium. Het is ook geschikt voor dikkere platen. 

Autogeensnijden

Een derde manier om metaal te bewerken, is autogeensnijden. Hierbij wordt het materiaal rondom de snede verbrand. Het deel dat verwijderd moet worden, wordt daardoor verbrand. Ook kan het zijn dat het snijden plaatsvindt door middel van het smelten van het materiaal. Het is een voordelige techniek, omdat zowel dikke als dunne platen gesneden kunnen worden. Ook is het een goedkope snijtechniek. 

Koude snijtechnieken

Bovenstaande technieken zijn alle drie snijtechnieken. Er zijn echter ook nog andere technieken, zoals kant- en zaagwerk. Bij het kanten van metaal wordt het metaal in een onveranderbare vorm gebogen. De zaagtechniek werkt weer heel anders dan het kanten van metaal. Bij de zaagtechniek worden er namelijk onder andere metalen profielen gezaagd op een nauwkeurige wijze.  

admin

Reacties zijn gesloten.