Welkom bij het Chilly-thema

Zee summo mazim ex, ea errem eleifend definitionem vim. Ut neg hinc dolor possim mei ludus efficiendi ei sea summo mazim ex.

Alles wat je moet weten over deurklinken

Alles wat je moet weten over deurklinken

Het zorgen voor juiste deurklinken kan een wereld van verschil betekenen. Het is iets wat zorgt voor een extra uitstraling van je deur. Daarom is het belangrijk om goed na te denken welke deurklink bij jouw deur past. Deurklinken zijn erg functioneel, maar moet dus ook echt wel wat toevoegen aan de complete look van een deur. Kortom, elke deur heeft een passende deurklink nodig.

Wat zijn deurklinken precies?

Ben je nog niet helemaal bekend met deurklinken, eerst een korte introductie en antwoord op de vraag wat deurklinken precies zijn. Het is heel eenvoudig. Deurklinken, ook wel deurkrukken genoemd, worden aan een deur bevestigd en zodoende wordt het makkelijk om de deur te openen en te sluiten. Veel mensen weet wellicht wat deurklinken zijn, maar wist je dat een deurklink uit diverse onderdelen bestaat? Een deurkruk bestaat uit de klink zelf en een bevestiging. Normaal gesproken is een deurklink aan beide kanten van de deur hetzelfde. Maar het is mogelijk om te kiezen voor een andere binnendeur klink en andere buitendeur klink. 

Welke soorten deurklinken zijn er te vinden in de winkels?

Deurklinken zijn er in allerlei soorten en maten. Heb je een oude deur of een moderne deur, je vindt er altijd een deurklink voor. Zo heb je de deurklink op rozet. Een rozet is een klein rond of vierkant stukje gemaakt van metaal of kunststof. Deze rozet heeft een gat waar de deurklink in past. Zo is de rozet een goede afscheiding voor het deel van de klink dat in de deur zelf zit. Je hebt normaal gesproken twee rozetten nodig per deur. Een deurklink op schild werkt hetzelfde als een deurklink op rozet. Enige verschil is dat de schild langwerpig is. Dat zorgt dat het beter te beveiligen is dan een rozet. Tot slot heb je gatdelen en dat is alleen de klink. Als bijvoorbeeld de klink afbreekt dan kan je alleen een nieuw gatdeel kopen. Zo hoef je geen heel nieuw deurklink set aan te schaffen.

De deurklink voor binnen en buiten

Je kunt dus een deurklink ook op de voordeur bevestigen. Belangrijk hierbij is dat deze wel beter beveiligd moeten worden dan een standaard binnendeur. Dat klinkt logisch en dat is het ook, want inbrekers zullen als eerste de voordeur opengebroken om binnen te komen. Je ziet het vooral de laatste jaren dat inbrekers een stuk brutaler zijn geworden. Daarom is het aan te raden om bij de voor- en achterdeur extra veiligheidsbeslag te installeren. 

Gebruik veiligheidsbeslag met het SKG keurmerk

Je ziet bij de meeste woningen een veiligheidsbeslag dat is gekeurd met het SKG keurmerk. Het is aan te raden om altijd te kiezen voor een beslag met drie sterren SKG beoordeling. Met dit beslag zorg je ervoor dat inbrekers minimaal 5 minuten nodig hebben om de deur open te breken. Voor een inbreker voelt elke minuut als een uur en je kunt verwachten dat ze dan je huis overslaan. Andere mogelijkheden om inbrekers te weren zijn deurcamera’s of

kierstandhouders. Zo zie je altijd wie er voor de voordeur staat en kun je ze wel of niet binnenlaten.

admin

Reacties zijn gesloten.