Welkom bij het Chilly-thema

Zee summo mazim ex, ea errem eleifend definitionem vim. Ut neg hinc dolor possim mei ludus efficiendi ei sea summo mazim ex.

Waar ontstaan lekkages?

Waar ontstaan lekkages?

Het water dat we binnenshuis gebruiken stroomt door het leidingstelsel. Water wordt niet alleen aangevoerd via leidingen, maar ook afgevoerd. De meeste Nederlanders gaan er klakkeloos vanuit dat het water ook altijd door de leidingen blijft stromen. Dit is inderdaad vaak het geval, maar er kan ook een lekkage ontstaan. Naast een lek in het leidingwerk krijgen we in Nederland ook geregeld te maken met een daklekkage. Voor velen komen beide lekkages vaak als een grote verrassing. Daarom vertellen wij je er in deze tekst wat meer over.

Leidinglekkage

Water- en afvoerleidingen gaan niet snel lekken, maar er kan wel degelijk een lekkage ontstaan. Dit gebeurt vaak bij de plek waarop twee leidingstukken op elkaar zijn aangesloten. Mogelijk zijn de leidingen niet goed aan elkaar gekoppeld. We horen namelijk vaak dat water bij de koppeling ontsnapt. Daarnaast kunnen oude leidingen versleten zijn. Hierdoor kunnen er scheurtjes in komen, wat tot het barsten van een leiding kan leiden.

Daklekkage

Naast een lekkage in het leidingwerk kunnen we ook te maken krijgen met een daklekkage. Dit is vaak het gevolg van achterstallig onderhoud. Ondanks de lange levensduur moet dakbedekking namelijk wel onderhouden worden. Als er zwakke plekken in de dakbedekking zitten, kan er water naar binnen stromen. Een lekkage is hier het gevolg van. Een daklekkage kan tevens ontstaan als gevolg van stormschade. Zo kunnen er dakpannen van het dak waaien. Ook kan er rommel op de bedekking van jouw platte dak terechtkomen. Indien dit met veel geweld gebeurt, kan er bijvoorbeeld een scheur in de dakbedekking ontstaan.

Spoor het lek makkelijk en snel op

Het is niet altijd direct duidelijk waar een lekkage precies zit. Je kunt er in dat geval voor kiezen om een plafond, vloer of muur open te breken. De kans bestaat echter dat je zodoende flink wat schade aanricht zonder het lek te vinden. Zonde en bovendien helemaal niet nodig. Je kunt de bron van een lek namelijk tot op de millimeter nauwkeurig opsporen met behulp van lekdetectie. Hiervoor moet je wel even een loodgieter inschakelen. Hij gebruikt namelijk een speciale camera om het lek op te sporen. Je weet zo precies tot welke plek jij je moet richten, waardoor de schade beperkt blijft. 

admin

Reacties zijn gesloten.